lift your eyes

är så oerthört seg nuförtiden och trött.  jag ska nog återgå till min 8timmarsömn istället för de 10timmar jag börjat med nu. igår jobbade jag min första dag på frasses. det gick rätt bra tycker jag, även om det var flera år sen jag praktiserade där (: förhoppningsvis drar man in lite cash nu i höst. det vore inte helt fel..

men nu ska jag försöka äta någon lunch innan jag gör något vettigt.. skulle vilja baka en fransk chokladtårta, stina skulle titta förbi ikväll och jag vet hon tycker om den.. men det kanske blir något lättare. om jag ens hinner.
nåväl, tänkte slänga in ett recept på en glömd chokladmarrängbotten med citronkräm. den blev väldigt god




Marängmassa:
3 äggvitor
2 dl socker
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Citronkräm:
3 äggulor
1/2 dl socker
rivet skal av en citron
2-3 msk citronsaft
3 dl Vispgrädde

Garnering:
säsongens frukter och bär
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och bakpulver. Vispa ner blandningen i äggvitorna, lite i taget. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fyll formen med marängmassan så att den går något upp mot kanterna och en fördjupning bildas. Sätt ugnen på 225º. Ställ formen på nedersta falsen och grädda i 1 min. Stäng av ugnen och ?glöm? marängen i minst 3 tim eller över natten.
Citronkräm: Blanda äggulor, socker, citronskal och citronsaft i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, 3-5 min. Låt kallna. Vispa grädden och vänd ner den i citronkrämen. Lossa marängen försiktigt ur formen. Lägg upp på ett fat. Fyll den med citronkräm och lägg på frukt och bär.


RSS 2.0