vattendrickar-tävling!

Häromdagen hade vi en tävling på jobbet, jag och mina två kära medarbetare. Vi skulle tävla om vem som drack mest vatten under en dag. Eller så var det först till fem liter. Först ville jag inte ens vara med men efter ett par kommentarer vaknade mina tävlingsinstinkter och jag gick in hårt till en början. Tre liter vatten gick ganska fort, sen sa det stopp och jag mådde illa resten av dagen. På kvällen värkte det i kroppen och jag hade feberfrossa. Men någon lärdom fick jag verkligen uppleva åtminstone, förutom att aldrig mera dricka tre liter kallvatten på en gång.  
Ibland, så kan man må riktigt dåligt av att bli utrensad. 
men där slutar inte min lärdom. Men efter själva utrensningen, så mår man mycket mycket bättre.
Nu kanske ni tycker det blev en paradox av alltihopa. Men min lilla poäng är:  Det kan ta emot att rensa bort saker i sitt liv, där det ibland behövs. Där det värker i köttet på en. För visst finns det sånt som man kanske inte mår så bra av, även om man försöker övertyga sig om det. Det är olika hos oss allihopa. Det kan vara destruktiva relationer, filmer, musik och diverse andra saker. För det tar verkligen emot att rensa ut, avsluta, packa ihop.
Men i längden, mår man bättre av att göra det. Nu har jag kanske inte haft värsta rövar livet, men visst har det funnits saker som inte varit bra för mig i längden. Som påverkat mig alltför mycket negativt även om jag försökt att bara se det goda. Så då kanske det krävs en vattendrickartävling för att rensa ur sånt i livet som inte ska vara där. Två dagar efter tävlingen så hade jag inga större bekymmer direkt. Det hela slutade lyckligt, även om jag förlorade rejält. Trots förlusten fick jag ju uppleva känslan att vara tokfylld av kallvatten och hur Gud hör bön om snabbt tillfrisknande trots korkade tilltag.

Nu ska jag snart jobba igen och sen blir det nog en sväng och kika på min nya brorsdotter!


-evelina


the greatest thing...

Jag började i påtryckningarna från familjen att skriva en önskelista, tankarna gick vidare om hur bra man har det. Och slutade i hur negativa händelser kan vändas till något bra, så att man blir en bättre människa. Inte ens jag hann med i vändningarna ;)

Men visst kan ni väl hålla med mig? även om tanken känns radikal hos många. Att negativa saker, kan innebära att man blir en "bättre" människa? Lite mer förstående, lite mer tacksam, lite mer ödmjuk.. eller ganska mycket. Nu ska vi testa på dra gränsen ännu lite till. Kanske kanske är det så, att smärtsamma saker är en nödvändighet för att vi överhuvudtaget ska känna tacksamhet, glädje och lycka? Ett lite för enkelt exempel: hur ska en liten flicka kunna förstå vidden av glädjen, av sin nalle, om hon aldrig känt hur det är att vara utan den?
Ett lite svårare exempel: helt plötsligt insåg jag hur viktigt det kändes att verkligen uppskatta de nära, för man vet aldrig när dom tas ifrån en. Utan rädsla, men fullt ut. Jag uppskattar människor på ett helt annat sätt än vad jag gjorde för ett par år sen. Något negativt vänds till något bra. Om man väljer att göra det till något bättre.
Men då är frågan om det går att välja att inse betydelsen, om man inte känt det förlorade?


Det vore att ta i, att säga att de dåliga sakerna helt plötsligt är bra. För vissa saker är dåliga, de är sämst, värre än värst och inte något att hänga i julgranen alls.Punkt. För jag tror att jag anser att betydelsen av den eventuella konsekvensen/påföljden däremot, inte behöver sätta något värde på själva händelsen/handlandet. Konsekvensetiken är inte riktigt min moral som ni inser. Däremot, kan konsekvensen av en negativ handling påverka handlingen i den grad att man tycks inte kunna leva utan den. Eller vad tror ni?  Ge lite tankar.. För visst måste vi skilja på en faktiskt händelse och dess konsekvens. Det blir helt plötsligt två, opåverkbara utifrån varandra, faktorer med likvärdig status?  

Jag ska erkänna något, ibland har jag legat i min säng och tyckt synd om mig själv. Ibland har jag till och med dristat mig till att tänka "tänk om..". Om livet vart utan smärta, sorg och andra diverse trevligheter. Men sen skärper jag mig. För jag inser att Gud låter mig inte gå igenom något som jag inte orkar. Och även om jag ibland är osäker på att orka, så orkar han. Jag insåg mer saker, att mitt i allt, så skulle jag inte vilja vara utan något i mitt liv. De bra delarna, de mindre trevliga delarna. För det har gjort mig, och den jag är. Förhoppningsvis till något bättre.  Sen kanske man inte kan slänga allt ansvar på Gud, någonstans måste vi ta tag i våra liv. Ta de beslut som krävs.. En helt annan femma.

Såhär en söndagnatt, i mitt önskeliste-skrivande, Så är jag väldigt väldigt väldigt tacksam för vad jag har och vart med om på gott och ont. (Nu har vi mest tagit det negativa, det finns mest positivt=)
hur bra jag än har det, eller hur dåligt jag än har det, så är Gud densamme. och det är trygghet. För allt bär han, allt tror han, allt uthärdar han.


                                             -evelina


the things we had, but didn't really see

Jag vill helst inte tänka, tänk om.. Men såhär på kvällskvisten blir jag lite nostalgisk då jag läser vänners gamla bloggar. I mitt försök att hindra tanken "tänk om", så kommer den givetvis. Tänk om jag inte alltid alltid alltid skulle tänka sönder saker?
I det jag tar mig för, vare sig det är jobb, bostad eller vadsomhelst så vill jag att både huvudet och hjärtat ska vara med. Men alltför ofta tänker jag sönder saker och så blir det ingenting av det. Mina höstplaner? Jag gör allt som står i min makt att inte tänka för mycket på det för att inte banga ur, och det går rätt bra. Annars tänker jag mig ofta ur saker som säkert hade blivit riktigt bra. Men som min goda vän Elin skrev:
"...det gäller att tänka på det som hänt och det man har, som man INTE hade haft om tänk om faktiskt hade inträffat..."

Så.. Jag tänker inte spendera resten av mitt liv att ångra mig och fundera vilken väg livet hade tagit om jag gjort vissa val annorlunda. Det som har varit har varit och kommer inte tillbaka. Jag vilar i förhoppningen att Gud har koll på mitt liv. Om jag klantat mig alltför mycket så skulle han vart där och petat lite på mig.

för det är väl vad kärlek handlar om?

vi ses

Igår var det avslutning uti Hovslätt. Det tar ont i hjärtat att krama varandra hejdå. Vissa kommer man inte träffa på ett tag. Och under det här året har klassen vart ens liv! Försökte låta bli att tänka men rätt svårt. Det är torsdag idag och vi går inte i skolan.. så vansinnigt tråkigt. Vinkade hejdå till duon som drar mot LA imorgon. och det gjorde ont ont ont ont.
men vi ska inte sakna varandra, utan längta efter varandra
och vi säger inte hejdå, utan vi säger på återseende

RSS 2.0