tisdagstankar

Om lite drygt två veckor gifter sig ett par av mina bästa vänner, i juni gifter sig min bror och i Augusti gifter sig ett annat par av mina bästa vänner. Längtar till vartenda ett- det är så fantastiskt roligt att se människor man bryr sig om lova inför Gud och sina familjer att hålla ihop och älska varandra. Det är ett vackert förbund och ett allvarligt löfte.  och även fast jag hårdnackat hävdar (och ibland sågar) romantik, så är jag kanske litelitelite romantisk ändå. Lite. :) Min personliga åsikt är att ringar är det enda man verkligen kan lägga ut pengar på. Gillar breda kantiga förlovningsringar och blingbling i vigselringen. (Visst blir det roligare att läsa om man slänger in lite bilder?)
Tänk att lova att älska någon livet ut. Så stort. Så fantastiskt. Lite läskigt är det allt också.

i köket

För att sysselsätta mina händer drömmer jag om mitt framtida kök. Stora arbetsutrymmen, rostfritt stål och snyggt kakel. En köksö med ihopbyggt bar- och frukostbord vore drömmen. Fönstershoppar pastamaskiner, snygga mixar och härligt stora matberedare. En favorit är denna Kenwood KM010 Chef Köksmaskin. Tystgående motor och kan användas till det mesta. Vem behöver mer? Och givetvis är den riktigt snygg och stilren.
dyrgripen itself

off the map

Det är vår i huvudstaden, vår med sol, utslagna blommor och grönt gräs. Det är som att alla människor kommit ut från sina iden och desperat trängs i solskenet för att fånga upp så mycket D-vitamin som möjligt. Tydligen blir människor lättare kär på våren. Och idag slog det mig:
att jag bor i Stockholm.
Idag har jag ätit god jordnötssås, blivit bjuden på gofika och planerat ett besök på hardrock café. I övrigt djupdyker jag i engelsk kultur, lingvistik och diskuterar nationer. Går omkring så mycket så fötterna kräver fotmassage och helosan varenda kväll, någon frivillig?:) Hoppas på saker som inte finns. Drömmer om att mura en grill och ha BBQ tills jag dör.
och så var det påsk. återkommer då jag är vaken.

I'm letting go

Okej, dags för en seriös uppdatering. Förra veckan? Kämpig och tröttsam, men avslutades på bästa sätt med ett besök från Fanny och en dag i kyrkan. I lördags vandrade vi omkring, åt god mat, drack dyrt kaffe och njöt på. En sån där dag jag lever länge på. Hon är fantastisk- ni borde vara sjukt avundsjuka på mig om ni inte känner henne :)
Nu tar jag fortfarande igen mig från veckorna av stress, press och krasslighet. Pluggar kurserna "academic writing" och "English in a global context" och hoppas på att det jag gör ska räcka till. Men börjar känna livsandarna återvända, som det så fint heter. Har fortfarande ingen koll på sommaren, men känner att det inte gör så mkt ändå. Det ordnar sig- tids nog.
lever på
njuter av det som finns
letting go
tar andra steg
och kommer fram till nya insikter.
jag är trött
men lycklig

back in town

Jag har haft ett par mysiga och intensiva dagar i mitt Norrland. Älskar det men känner mig alldeles urlakad och tom på energi på alla möjliga sätt. Så tog ett vuxet beslut att ställa in dagens planer (efter att ha varit på förmiddagens föreläsning på skolan) för att ta igen lite energi. Ett starkt tecken på att det vart lite för mycket att göra de senaste veckorna är att jag bara vill sätta mig ner och vara trött&ledsen. Men icke! Livet är fantastiskt och ska vila ut lite dessa dagar så är jag back on track igen. Starkare än nånsin.
Fredag är en spännande dag, håll tummarna folks!
:)

RSS 2.0