advent-tider.

"you have to say over, over"
"okey, over over"
"Not over over, just over, over"
"I said so! over over"
"alrigt!!! over
"you forget to say over over, over over"
" - - - "


natt-humor a la evve.


over


tänkvärt

ett gott ord från bibeln.
om du än måste gå genom vatten, är jag med dig
eller genom strömmar så skall de inte dränka dig,
Om du än måste gå genom eld skall du inte bli svedd, lågan ska inte bränna dig


Det finns dem som tror att man ska ha det perfekta livet som kristen. Eller borde ha. Att allt man gör blir sisådär superbra. Men det är oftast ett stort missförstånd, för ingen har lovat att man ska ha ett perfekt liv. Den som kan ge mig ett bibelord på det får en kexchoklad(:
hursomhelst, ofta är det den bilden man har av andra.. ett perfekt verklighetsförnekande liv. Visst vore det skönt ibland? men det är inte så det funkar, det är inte det som är själva grejen med det hela.

Nu då jag läser religionspsykologi försöker man få bukt med fenomenet att det är så lätt att skylla tragedier och grejer på Gud. Varför Gud tillät si och så. Men då det går bra i livet, man har det bra.. slagit sig ner kanske. Så tänker dem allt som oftast att det var ens egen förtjänst. Att "ödet" varit snällt..att livet ger något tillbaka. etc etc. Det finns en hel del olika teorier om det och det är väldigt fascinerande. För visst är det så ibland.. en sorg, förlust, tragedi etc. så tänker människor ofta.. "varför tillät Gud detta om han fanns?"
enligt min bok så har denna typ av grupp oftast väldigt hög.. självaktning tror jag ordet var.
motsatsen är då låg självaktning och är precis tvärtom.
inget av dem är bättre än det andra. det är en balansgång

men nu rann tiden bort. so long


alright

ber om ursäkt för utseendet på bloggen just nu. jag fattar ingenting och är för lat för att fixa till det i veckan.. men den som väntar på något gott. ska försöka få tag i nån människ som kan det här.

tänkte att jag skulle utnyttja dagen till max idag,  så då jag slutat jobba imorse, kring åtta så satte jag mig faktiskt och pluggade. Diskade undan i köket, var ute med hunden, städade upp i huset och förhörde min lillebror. Men där tog min duktighet slut. somnade och vaknade två timmar senare. Usch. men det behövdes ändå. Inte kul att gå upp tjugo över fyra om dagarna men imorgon är ju sista dagen för den här veckan åtminstone.
luleå imorgon. vet fortfarande inte om jag blir själv eller inte.. fast jag håller på planera så att jag ska hinna med allt som ska hinnas med.


har fått ett träningsprogram av pam nu som ser ut såhär:
warm- up.. your choice
Calf raises 6 x 6 x 6
Lunges x 20
Push- ups x 8
Knee- ups x 12 each leg
Push- ups x8
Squats x 16
Military press x dumbbells x 12
Curls Dumbbells x 12-->
Rev. dips x 12 (Bodyweight)
Abs Crunches x 12
alt. crunchers Lx12 Rx12
leg lift(?) x 8
stretchövningar

nästa vecka ska vi troligtvis utöka det och höja tempot lite.
mottot är: slow and control
nåväl, de där lef lift's var så SJUKT jobbiga. jag tror jag aldrig tränat de musklerna förr. är en typ av crunch som tränar de absolut nedersta magmusklerna på ett riktigt jobbigt sätt. ska orka åtta men gjorde två. ganska slut efter alla övningar med tanke att den var sist..
man är inte så motiverad att styrketräna hemma men nu när jag har Pam som kollar upp allt så kommer jag verkligen ta mig i kragen. Hon har jobbat som personlig tränare i USA & det märks att hon kan sina saker.. även om det kändes jätteknasigt från början att hon skulle kontrollera/hjälpa mig hitta rätta tekniken.

nåväl,


vinterland

Det är vitt överallt. Jag gillar det, mina nya eskimåstövlar och att solen ändå lyser.
har haft ett par riktigt dåliga dagar men börjar känna mig lite bättre nu. mindre ont, mindre deppig. det kanske finns ett ljus i slutet på tunneln ändå. Förhoppningsvis blir det en blixitvisit till luleå nästa vecka. skulle värma själen gott att träffa jocke&jenny+barnen. julestämning i en stad. tokmys på högsta nivå. bilresan gör en gott det också. rock'nroll.



RSS 2.0