efter en utedag

nu har brorsan och hans familj kommit hit. Så dagen har spenderats i småbåtshamn, med skoterkörande, hamburgergrillning och varma mackor. Det satt fint.. körde samma rutt säkert tio gånger.. med bob, utan bob, med ett barn, eller ibland två.
Känns så bra att de är här.

Kollade min mail dessutom, har fått brev från Hyang eun igen.. hon tyckte jag var söt men undrade om jag åt för lite =P Sen berättade hon att det var vår i korea, och vad hon gillade att göra och sådär.
Intressen går inte i arv eller så, men det är ändå lite kul att vi gör lite liknande grejer.. fastän vi bor på andra sidan jordklotet ifrån varandra... Hon berättade att mamman väntade på mitt svar på brevet.
Jag har ju inte ens fått brevet.
Förhoppningsvis blir översättningen klar till veckan. Då har det gått tre veckor..! 

nu blev det massa svammel igen. Ska väl försöka hinna mer att skriva mer ingående och stilistiskt då jag har tid. Men nu ska jag vara social.

ha det gott


these are the special times

jagvet jagvet. Jag tjatar på om samma saker hela tiden, men just nu är det vad som snurrar i huvudet så håll till godo.
Jag sparar mailen, de jag skrivit och de jag fått. Om och om igen läser jag igenom den, kritiserar och tänker på vad jag hade kunnat skriva bättre. Tänkte delge lite om vad jag skrev bara för att på något sätt få ur mig det hela. Det första jag bestämde mig för, var att vara så ärlig jag bara kunde. Utan krusiduller, omskrivningar och annat tjafs. Vad tjänar det till? Att vara rak, utan att vara fördömande. Så jag började med att beskriva min känsla. Att jag länge drömt om det ögonblicket. Jag beskrev faktiskt min rädsla över att bli ratad. Men även om min lycka då det inte alls blev "det värsta".
Men fortsättningen var bland det svåraste att skriva. Hur ska man kunna få ner nitton år av ett liv, tankar och känslor, i ett brev. Det blev inte alla nitton år på en gång såklart. Men det var så det kändes.. Det blev för stort, så jag började med faktan. Fakta är alltid bra, logiskt början. En beskrivning av mina bröder och deras respektive. (just det therése, du är omnämd=) )  en beskrvining av mina föräldrar. Deras yrken..
Jag frågade inte så mycket, jag vill ändå inte verka för.. efterhängsam. Men jag ville veta, ärligt.. hur de känner inför alltihop. För jag kan faktiskt ha en viss förståelse för ifall de tycker det är för jobbigt. Klart det skulle ta hårt på mig, men jag klarar mig alltid i slutänden.
 Så jag tänkte.. att det får bära eller brista. Så jag frågade rakt ut, hur det kändes. Om det var okej.
Nu kanske ni kan ana mer varför jag var så otålig på att få svar. Hur min mage agerat akrobatisk dansare de senaste två veckorna. Jag vågade till och med skriva att jag var tacksam, att jag fått mitt bönesvar om att återfinna dem. Och en massa andra saker..
det kändes som, om jag lämnade ut en del av hjärtat. Och det var en ny känsla för mig. Att lämna ut någonting där jag inte är säker på att få någon respons. På ett papper, och skickade det till människor jag inte känner. Det var en skrämmande känsla. Då jag skickade iväg mailet ångrade jag mig nästa på en gång.
Det kanske inte är så nödvändig att vara ärlig på en gång? För visst smärtar det bara mer då man öppnat sig själv för någon. Det var en risk jag tog, och jag hoppas hoppas att de tog det rätt. Att jag verkligen ville veta, istället för att höra ljuva bortförklaringar. Jag behöver inga bortförklaringar... vissa frågor kan man inte få svar på. Det finns inget rätt och fel. Visst borde det vara nuet som räknas?
Men det kändes verkligen som en befrielse, att mamman lämnade in sitt svar bara två dagar efter jag skickat iväg mitt. Eländiga översättning som ska ta sån tid. Vem sa att tålamod är en dygd? Ibland funderar jag om jag ska våga ta kontakt med den nya prästens (i statskyrkan) fru. Jag känner inte prästen men har träffat hans fru två gånger. Hon är ifrån sydkorea och talar koreanska, engelska och svenska. Kanske hon kunde hjälpa till med översättning ibland.. fast det känns dumt att begära så mycket av en människa jag inte känner. Å andra sidan sa hon att hon gärna ville bjuda hem mig till dem någon dag så vi kunde prata... Vi ser väl.

Jag är glad att systern Hyang eun skriver till mig och verkar vilja ha kontakt. Men känslomässigt sett så borde det vara på ett annat sätt för henne än för föräldrarna. Hon var tre år då beslutet togs. Ett beslut där inte hon hade något att säga till om. Det var omständigheter och annat. Kanske kärlek, kanske inte. Men jag vet inte om mina mail kommer fram.. tycker att hotmail borde ha någon form av leveransrapport så man kan vara säker.

ARGH! jag svamlar massa..
en berg- och dalbana. Det är vad jag är just nu. Jag exploderar snart av alla känslor. läser gammal poesi och blir nostalgisk. Ibland fanns det flyt, och ibland blev det bara ett ordkaos.

en känsla som blivit ett djupt sår
en tomhet, en längtan
efter något som inte går att nå
en önskan, en bön
om att riktigt få höra hemma
en sanning
ett dilemma
som är för svårt att förstå

__

tänker du på mig?
vid högtider, jul och födelsedagar
ångrar du dig?
i en värld full av svårigheter och kluvna känslor
Finns du där ute?
När det känns så tomt här inne
Önskar du ibland, chansen att hålla min hand
i stormar av svårigheter
i vågor av lycka
jag tror jag saknar dig




pocket full of stars

Jag har funderat och varit orolig. Nu om tre dagar har det gått två veckor sedan jag skickade iväg mailet. Jag hörde av mig till SWASP (organisationen) och fick fram att mamman hade lämnat sitt svar två dagar efter jag skickat iväg mitt. Men att de haft så fullt upp att de inte hunnit översätta det än.
Jag andades ut.
Men då kanske det kommer om några dagar ändå.
Har som vart orolig... men nu inser jag ju hur dum jag var som oroade mig onödan.

Imorgon är min första helt lediga dag, på jag vet inte hur länge. Det känns ovant och ganska skönt ändå. Sen på skärtorsdagen kommer louise ner :D Så jag borde hinna försöka städa imorgon med andra ord.
Dessutom har jag och johanna fixat alla flygbiljetter och boendet nere i stockholm nu.
JAG LÄNGTAR TILL SOMMAREN

måndagkväll

det var tungt att gå upp imorse alltså. kvart över fyra ringde klockan, vilket den gör imorgon också..så jag ska faktiskt pallra mig isäng. Har haft mycket trevligt besök här ikväll.. det uppskattades! Bjöd på mina kladdkakemuffins och popcorn. Mums

och till min stora glädje fick jag ett mail från min syster (hör på mig, jag börjar lära mig vara personlig). Det kändes så bra.. hon skickade det igår efter hon vart i kyrkan. Hon berättade lite om att hon hoppades verkligen, och bad, om att vi kunde träffas nån dag.. och så ville hon ha mer kort och ville veta hur lång jag var och allmänt så.
Det går lite kort och knaggligt. För det känns som att jag måste förenkla engelskan så pass mycket att det egentligen blir grammatiskt fel, och tänka på att jag bara skriver så vanliga fraser som möjligt.
Men det känns bra,
var en oroande känsla imorse då jag kollade min inkorg om brev ifrån mamman. Men så länge jag får brev från syster är det lugnande...
det känns bra helt enkelt.

fast nu måste jag sova

fredagnatt

Fullt utrustad med en liter bravojuice och en liten påse gräddkola (mitt köpförbud mot godis börjar på måndag) är jag redo för vadsomhelst. Jag jobbade så länge ikväll att jag nästan missade hela dannes predikan, vilket var väldigt väldigt synd. Men jag hann vara med på slutet åtminstone. Fixade till tårtor, körde en duell på dansmattorna och diskade undan. Jag känner mig gammal, orkar ingenting nuförtiden. Förr var man ute med ungdomarna på fredagkvällarna tills det blev lördagmorgon. Kunde sova i tre timmar och ändå vara pigg då man vaknade. Vars tog den tiden vägen? och sen klivet in i en vuxenvärld, med arbete, skatter, hyreskontrakt och en massa annat jolijox känns helt galet. Jag är ju knappt nitton år gammal bara!

på sistone har jag haft lite tankar om "den enes död, den andres bröd". Nu är väl det ordspråket lite väl extremt,men ack vilken sanningshalt det finns att hitta.
För ett par år sen hände många helt fruktansvärda saker i följd.  Första smällen var en hård sorg, som alla visste om vad som hänt. Den andra smällen var annorlunda, något jag varken kunde eller ville visa. Det var en oerhört jobbig period. På skolan försökte jag fortfarande vara jag, hemma var jag mest känslokall och stram. För att motverka alla gråtfloder här. För att fullständigt inte gå ner mig använde jag mig av ord.
På en community där jag var mer anonym. Jag bloggade mycket  där förr. Det var inte så många detaljer med, mest känslor och förklarandet hur Gud ändå kan hela ett trasigt hjärta. Fastän det gjorde så fruktansvärt ont, av sorg, ilska, skuldmedvetenhet och smärta.. Att det fanns något som bar. Genom tiderna då det bara var att bita ihop och slå av på känslorna.
Hursomhelst fick jag inte ett, utan två mail av två andra medlemmar. Bägge äldre och kan tyckas mer "världsvana" än mig. Där beskrev de hur mina ord i deras sorg fått verkan. En uppmuntran från någon som förstod hur det faktiskt är. Och jag menar inte nu att jag skrev så perfekta ord och hit och dit. Utan att det är faktiskt så det är, något som faktiskt ÄR dåligt, kan användas till någonting bra i slutändan. Även om det är negativt och eländigt, kan Gud vända på det och göra nånting av det.
Jag tycker det är fantastiskt.

och eftersom jag måste förändra hela mitt sätt att tänka nuförtiden, försöker jag hitta punkten där en födelse av ett sjukt barn (jag) och avskedet från en familj, kunde vändas till något positivt (för min svenska familj). Mamma och pappa brukar ofta säga att jag är en välsignelse. I och för sig får säkerligen mina bröder också höra det ibland. Men eftersom jag inte helt riktigt är en larsson rakt i genom, har de betonat det ganska mycket. SÅ pass mycket att jag slår dövörat till.
Men sen ibland börjar kugghjulen snurra. Att få en bäbis med ett kostsamt handikapp kan tyckas vara något negativt. Men att jag kom hit, är kanske positivt egentligen? Att det finns en större plan, såväl för mig som för dig. Många tyckte nog det var underligt att mamma och pappa skulle adoptera barn då de kunde få egna. Men efter tilltal från Gud, var det bara att köra på. En mening finns det i det hela. NU känner jag mig sådär egocentrisk igen, men det är tur att jag är medveten om det.
Det bara fascinerar mig, hur allt kan tyckas hänga ihop. Utan att låta sådär flummig, så är det skönt att veta att någon har bättre koll. Att allting inte bara händer för att det händer. Sen att jag lämnade en kristen familj för att hamna i en annan var ju en väldigt intressant aspekt.

Nu blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig men. Min biologiska mamma skrev även om att hon tackade Gud att alla barn var välbehållna. Det gladda mig, att hon tackade för mig. Som om jag vore någon, som om jag ändå betytt något.
Men vem vet?

ser på klockan och den är alldeles för mycket. jobb hela dagen imorgon..så so long!


a brand new day

tack Gud för en sån underbart härlig dag.
Det finns ett liv, och livet det är du
Det finns en tid, och tiden den är nu


en fika med annakarin innan jobbet börjar är helt perfekt. får mig skingra tankarna lite.
Kom på en grej, i mitt mail jag skrev skrev jag även ner min fullständiga adress, de kanske skickar ett vanligt "brev" den här gången? då dröjer det ca ytterligare en vecka.. men kan vara ett svar på varför det tar sån tid.
Mamma&pappa tycker att jag ska lugna ner mig och ge dom lite tid. Vilket de ha rätt i egentligen.. men jag var tok ärlig då jag skrev mitt brev, såjag är spänd på att se svaret..
nåväl

if tomorrow never comes

nu är det nästan fara och färde. jag kan inte sova ordentligt på morgonen för jag måste gå upp för att se om det kommit något mail. Men jag blir lika besviken varje gång, och i ett försök att hålla alla farhågor borta försöker jag sysselsätta mina tankar med massa annat.
en massa strunt
för att för en gångs skull skriva något annat än om min sydkoreanska familj kan jag ju berätta att jag & johanna ska ner till stockholm i sommar. Flygbljetterna ner är bokade. Vi är inte helt säkra på än var vi ska bo, det finns ju en del att välja bland. Det är saken jag unnar mig för allt jobbande. Annars försöker jag hålla stenkoll på pengarna och bara köpa det allra nödvändigaste. Först fick jag lite panik över att slösa pengar nere i sthlm. Men biljetterna var så otroligt billiga, att jag hellre lägger pengarna på dem och slutar köpa godis. 
Jag tror att mitt sparande kan kan gå ihop ändå... jag ska ju jobba som en galning i sommar också, så nog borde det lösa sig. Mamma tyckte att jag verkligen kunde unna mig nått efter allt jobbande nu i slutet på februari och mars. Men nejnej, unnandet kommer till sommarn. resten hamnar in på sparkontot.
det känns nästan lite hårt
Nästa stora grej jag ska spara till är en canon eos400D och en resa till sydkorea. Varför jag tar det i den ordningen beror på att om jag far dit, vill jag väldigt gärna ta kort. Det är inte det att det är högre prioritet att köpa en kamera, men den blir väldigt nödvändig. Visst hade det varit kul med en kamera redan till sommaren, och till hösten då jag ska flytta och allt.. men ja, hellre väntar jag ett tag till och köper den jag vill ha.

jag längtar till sommarn. Även om jag ska jobba nästan hela tiden ska det blir skönt med lite sol, Ballerinaskor och söta linnen. Att äta lite mjukglass (även om jag inte brukar äta det så överdrivet mycket) och bara njuta av vädret.
mums

och eftersom jag gör ett break i mitt känslotänkandet om allting finns ju alltid listor att göra

1. Kan du fixa en punktering och byta torkarblad själv?

I teorin vet jag hur det ska gå till vid en punktering. Men jag har aldrig testat
2. Hur äter du ett äpple?
Sköljer av det och äter det som det är
3. Är du rädd för små svarta kryp med många ben?
beror på i vilket land man befinner sig i  

4. Big Brother eller Sportnytt?
Sportnytt
5. Rent spontant, om du får välja en present till dig själv, vad skulle det bli då?
ett par nya jeans

6. Är du mörkrädd?
nej

7. Resmål som fascinerar?
maldiverna (och sydkorea)

8. Ditt senaste telefonsamtal?
Chefen
9. Om du får välja en artist som kommer och spelar för dig på din födelsedag, vem blir det?
relient K :)
10. Förrätt eller efterrätt?
Efterätt

11. Bästa stunden på dagen?
kvällen
12. Tre saker du alltid har med dig?
plånboken och oftast telefonen
13. E-post eller snigelpost?
Snigelpost känns mysigast
14.Den senaste komplimangen du fick?
att min hår hade en fin färg
15. Senaste gången någon skällde på dig?
ett par dagar sen. Men jag måste berätta att den var obefogad. 

o så drar vi en till innan vi går och lägger oss
1. Hur gammal är du om fem år?
23
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Micke
3. Hur lång är du?
drygt en och sextio? plus minus nån cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett?
påbörjade "röd drake" för nån dag sen..
5. Vem ringde du senast?
Tovelina
6. Vem ringde dig senast?
Eva
7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Hej. ja vi kan väl planera för det iaf om du inte jobbar, så får vi hoppas att inget annat kommer upp. kram"
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
inget av dem helst.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
gifta
10. När såg du senast din mamma?
för nån timme sen
11. Vilken ögonfärg har du?
bruna
12. När vaknade du i dag?
10..
13. Vilken är din favoritjulsång?
låtar av carola eller celine dion. och "hej mitt vinterland"
14. Vilken är din favoritplats?
med människor jag tycker om
15. Vilken plats föredrar du minst?
där det är kallt och eländigt
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
förhoppningsvis är jag gift, har jobb och gjort något betydelsefullt i mitt liv
17. Vad skrämde dig om natten som barn?
mörker och spöken
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
nån rolig anekdot jag hörde
19. Hur stor är din säng?
typ..100
20. Har du stationär eller bärbar dator?
stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig?
med
22. Hur många kuddar har du i sängen?
fem
23. Hur många landskap har du bott i?
ett
24. Vilka städer har du bott i?
southbourne på englands sydkust är väl det enda som gills. och knappt det
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
strumpor
26. Är du social?
det tror jag nog
27. Vilken är din favoritglass?
daim glass eller vanlijglass med krossad choklad
28. Vilken är din favoritefterrätt?
finns hur många som helst
29. Tycker du om kinamat?
oja 
30. Tycker du om kaffe?
visst
31. Vad dricker du till frukost?
mjölk eller te
32. Sover du på någon särskild sida?
nej
33. Kan du spela poker?
kanske inte allt. men de vanliga åtminstone
34. Tycker du om att mysa/kela?
visst
35. Är du en beroendemänniska?
"the human is a moral, believing animal"
36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
en bekant åtminstone
37. Vill du ha barn?
kanske en dag.. kanske
38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska och lite franska, lite ryska, lite teckenspråk
39. Har du någonsin åkt ambulans?
nej
40. Föredrar du havet eller en bassäng?
beror på
41. Vad spenderar du helst pengar på?
inredning =D
42. Äger du dyrbara smycken?
Några stycken
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
CSI och criminal minds
44. Kan du rulla med tungan?
inte till ett U
45. Vem är den roligaste människan du känner?
en gammal klasskompis är en av de roligaste åtminstone
46. Sover du med gosedjur?
nej, fast frodo kan komma och sova vid mina fötter ibland
47. Vad har du för ringsignal?
blindside
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
säkerligen
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
min soffa
50. Flirtar du mycket?
Nej
51. Kan du byta olja på bilen?
Ja
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
nejnej
53. Vilken var den senaste boken du läste?
bibeln? annars var det säkert någon deckare eller så
54. Läser du dagstidningen?
Om jag hinner
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
pappa gör, så de läser jag..
56. Dansar du i bilen?
nej, men på moppen ;D
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
lugna favoriter
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
höm.. jag minns inte.
59. När var du i kyrkan senast?
för två veckor sen kanske
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
svårt att säga
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
fem dagar

godnatt världen

sen onsdag

tänkte försöka sammanfatta lite.. jag brukar inte ha svårt att sätta ord på känslor, min sockerdricka period som jag en gång hade har sitt bevis på det. Även om de flesta bevisen nu tryggt är sparade på datorn istället för på internet. Men den här gången är det riktigt ordentligt.. hjärnsläpp! är allt så.. annorlunda än förr. Det är som att upptäcka en helt ny känsla. jag kan nästan inte sätta ord
Men jag börjar känna det spirande hoppet, ju längre tiden går.. ju mer kontakt jag försöker förstå att dom vill ha, desto gladare blir jag.. och desto mer vågar jag ta in.
Men visst finns det fortfarande grejer jag kan undra över.. tillexempel över mitt koreanska namn jag fick av en koreansk socialarbetare. Om man ska lämna bort sitt barn och man älskar det.. vill man då inte försöka ha åtminstone lite inverkan? För man måste väl mentalt vara förberedd att aldrig mer se barnet.. och att då påverka ett helt liv med ett namn? Men jag dömer dem inte, men jag förstår inte varför. Om de inte orkade knyta ett band till en baby genom att ge ett namn.. borde man kanske inte ha gjort det ialla fall? Som en "skyldighet" till barnet.. något att ha från sin biologiska familj förutom arvsanlagen.  Och inte heller förstår jag varför man inte kan vara säker på när jag är född. I papperna står det "antagligen" framför födelsedatumet.

Egentligen är det små petitesser, som kanske inte har någon större betydelse. och egentligen borde det inte betyda något nu om jag var älskad/oälskad, önskad/oönskad då. Men man vill ju gärna ha betytt åtminstone någonting... men det är bagateller som döljer en större problematik bakom.

Ibland funderar jag över deras beslut. Var det lätt för dem? De som har barn själva (mamma och pappa tex) försöker förklara hur mycket man älskar sina barn, och att man kan göra vadsomhelst för dem.

Men de berättar dom, som har tagit hand om och uppfostrat fyra larsson barn.

De föräldrar som helt enkelt inte kan, har ork, eller vill?

Blir det ett lättvindigt beslut? som man kanske tar i beaktan först senare...


I brevet skrev mamman (jag försöker medvetet distansiera genom att nämna personerna i bestämd form..för att undvika personligheten) om att de ofta tänker på mig, speciellt under dessa dagar. (när är jag född egentligen?)
är det verkligen så? Det har gått nitton år.. de hann inte lära känna mig, de har inte fått några fortlöpande rapporter eller annat. Hur kan man känna så, till en människa man inte känner?
Mammor och deras barn. jag kan inte förstå känslan, eftersom jag aldrig haft barn. Men vem kan förstå känslan, att lämna bort ett barn?
Får jag vara arg ens? eller är det bestämt att jag ska vara lyckligt tacksam?` (nu är jag inte arg)

en sån här grej,kommer upp förr eller senare. det är en sak jag alltid velat göra.. men aldrig tagit tag i. sedan hösten i nian har jag funderat aktivt över hur jag ska göra. Men först nu, nästan fyra år senare...  Det var väl lite därför jag ville vänta med att öppna fotografierna. Det kändes så.. definitivt.
först då insåg jag, att jag gått in genom en dörr jag omöjligt kunde gå ut ur sedan. Det har bara varit hjärtskärande grymt att göra något sådant. Det kändes högtidligt och fruktansvärt skrämmande.
Det låter inte klokt, men det kändes nästan.. vuxet. På ett galet sätt.
Det var mitt beslut, jag drog igång det, jag fyllde i papperna, jag tog första kontakten.
och den kommer påverka människors liv.
Något som lilla jag ville. Vad är en liten människa på en stor jord?

jag tror fortfarande inte att jag inser vidden, allvaret... & jag kan inte gråta. det är att släppa kontrollen på känslorna, och jag bara.. kan inte. istället blir jag uppskruvad, som ett duracellbatteri.
Eller som en arbetskompis sa.. hurtig.
det är som att jag vill.. vill släppa fram allt. erkänna rädslan över att inte vara önskvärd. men ofta blir det att upprepandet blir en sanning. så jag försöker intala mig att jag inte är och är massa saker. för att så småningom bli en sanning. blir ett plus ett nånsin två?
Jag får nästan lite ont i magen av att gå omkring och bita ihop. jag skäller och är hård mot folk som inte kan bita ihop och göra sitt jobb trots känslor och annat.

jag är osäker bara. och jag gillar inte att vara osäker... tänk att människor man inte minns, man inte har en susning om.. kan påverka en så mycket? vad spelar det för roll om man var/är älskad eller inte av dem?
Sålänge man har någon.
det är ingen logik bakom. och jag gillar logik

Men att kunna få ett bra förhållande till dem, att hälsa på och känna samhörighet... det jar varit en av mina högsta drömmar. Men samtidigt är jag medveten om att jag aldrig kommer kunna känna samhörighet som andra kan. Jag är toksvensk inombords, verkligen, men eftersom jag är asiat på utsidan kommer jag alltid känna av, och märka attityder från andra människor. Påminnelser om att man "egentligen" inte hör hemma här..
sydkoreansk kultur, språk och människor är helt annorlunda. så fastän jag kommer dela ett utseende, ett DNA.. så kommer jag inte kunna känna samhörighet ändå tror jag..
nu låter det deppigt och det är inte meningen.

jag slås fortfarande av det ofattbara. tänk ändå.. att jag har en mamma, en pappa, en storebror och en syster jag aldrig har träffat vad jag minns. Jag har någon att jämföra likhet med. någon att vara lik. det är ingen big deal för er kanske. men för mig var det som en chock.
från att aldrig vara lik nån..utan snarare jätteolik, till att faktiskt kanske påminna om någon?
Pappa och mamma tycker att jag är mest lik systern. och detsamma tycker de sydkoreanska föräldrarna. Men mamman skrev även i brevet att jag hade hennes händer, vilket hon fann roligt och mycket överraskande.
Jag blev nästan nollställd, för jag hade inte ens tänk på att mina händer syntes på fotot jag skickade med. Men det gladde mig lite att de tittat så noga på fotot

Det är inte många som fått se bilderna, för det känns som... lite för personligt att lägga ut det här. och utan deras tillstånd kommer jag inte lägga upp några bilder på internet. Om jag någon gång sätter mig ner och skriver en bok om mina erfarenheter så kanske till och med citerade bitar ifrån breven kommer med.;)

men som sagt, jag längtar till nästa brev... går omkring och hoppas hela dagarna att de har skickat något.  Blev lite nedstämd tidigare då korearesan en svensk organisation brukar göra kostade 50 000 per person. Då ingick inte heller mat och grejer. Men nu när jag tittar lite på flygresor och liknande finns det flygstolar för 10 000 tur och retur. Då måste man boka allting själv, och i princip klara sig själv. Men varför skulle det inte gå? okej, det blir svårt och eländigt många gånger kanske.. men går gör det alltid.
Det är ett riktigt bra pris.. så, om allting går som det ska och tiden känns rätt kanske det blir en resa. kanske till sommaren 09, eller hösten..
Men det blir en helt annan historia

nu ska jag försöka få mig lite sömn.
hoppas att allt är bra med er. känner mig väldigt självcentrerad just nu och ber om ursäkt för det
godnatt


onsdag

så nu går jag omkring och väntar och väntar på att höra mer. det tar ju ett tag att skriva, be någon översätta, och sedan skicka iväg det. så kanske till slutet i veckan om jag har tur. eller i början på nästa kanske..
tur att jag jobbar hela dagarna, annars hade jag väl blivit tokig

otålig? vem? jag?:)


söndagnatt

jag har jobbat från morgon till kväll de senaste dagarna.
idag fick jag förresten ett kort mail med bilder från min syster.
vad läskigt det låter.. "min syster"
hon skulle börja plugga mer engelska för att kunna prata med mig bättre. då kände jag mig rörd, men även lite skuldmedveten. jag vill ju inte att dom ska behöva känna sig tvungna och göra en massa saker nu..
jag är trött, det är ett tankekaos och jag har inte hunnit reda ut mina tankar.

uppdatering kommer senare. nu måste jag sova

news

nu är det nyheter varje dag här.
Fick mitt första mail ifrån min biologiska mamma. Blir mer och mer övertygad om att det verkligen är hon... så det kändes bra. Fast det är ändå svårt att veta hur de ser på mig.
Är jag någon, som vemsomhelst, de skulle vilja lära känna..  eller känner de sig glada över blodsbanden? Är det något.. speciellt? eller är det bara.. en vanlig bekantskap. Kanske inte helt vanlig, men de kanske vill att den ska vara det?
Det är svårt att veta hur de känner. Men det verkar ju positivt eftersom dom vill ha svar och fortsatt kontakt.
Tydligen läser min bror till psykologilärare och systern till kläd designer.
det är ju lite tufft:)

....

så.. jag tog mod till mig och öppnade bilderna i mailet... Jag ville vänta lite, för på något sätt kändes det så.. slutgiltligt, Ingen återvändo liksom. Allt blev så verkligt, och jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig att känna.
och nu? så försöker jag låta bli att känna någonting.
Än så länge är allt så nytt och osäkert. Så jag tar inte ut någonting i förskott. För då gör det bara ont om det inte blir som man tänkt sig. Blir det bra blir det bra.. om inte, så klarar jag säkert av det också.
Att se människor man är lik, det var nytt för mig. Det känns lite.. omvälvande.
Jag borde väl tycka att det är mer spännande än vad jag kanske tycker. Pappa är eld och lågor och menar på att jag håller tillbaka känslorna. Men vad ska jag känna?
Mamma hade små orostankar över att jag skulle glömma dem.. men det var helt obefängt. VIlket även hon insåg. En riktig mamma behöver inte vara den biologiska mamman. En riktig mamma är den kvinna som har omsorg och tar hand om en...
Det känns lite deppigt nu, borde jag inte vara sådär sprudlande glad?
eller så är det den sena nattimmen som gör det.
men jag kommer inte ifrån mina onda aningar. Bäst vänta
jag pendlar mellan att vara misstänksam och att tycka det är otroligt spännande.
antingen eller.
jag brukar försöka hitta en balans. och vet ni, i de flesta fall brukar jag göra det.. Men nu så,
går det inte.


hemma

eftersom brorsan har lan här hemma har jag dessvärre inget nät. Så det blir att sno till sig en dator då tillfälle ges. Idag är det måndag, min lediga dag på över en vecka.. känns skönt att slappa runt lite grann.
var med kusinvitamin igårkväll, det var uppskattat. Fast jag erkänner att då han började prata om dimensioner, hur den fjärde materiella dimensionen såg ut, så var jag gaaanska trött. och ganska borta.
Men nu har jag lärt mig på ett ungefär utvecklingen från en kub till en..trektark eller nånting liknande :)
hursomhaver,

jag har fått bilder på min biologiska familj nu..  Har fått i mail, men inte öppnat dem än.. jag ska ta tag i saken senare. På min egen dator.. fast inte riktigt nu.

natt

egentligen är det alldeles för sent att vara vaken för min del, men har precis kommit hem efter att ha skjutsat lite folk hem till järvsjöby. Det kändes som uti vildmarken tycker jag :)



fick lite frågor ang. mitt islam inlägg och jag tänkte svara så gott det går. Något som min lärare ständigt återkom då jag läste islam & judendom på univ. i höstas var att inom islamen speciellt, så fanns det oerhört många inriktningar. Det var så "olika för alla". Religionen framträder olika beroende på människor, kultur och annat. Nu minns jag inte riktigt kriterierna för att räknas till muslim (en jude ska vara född av en jude) men det finns någon vers i koranen (kan ej suran och versen i skalle) som säger att alla människor är omedvetna muslimer, man har inte bara upptäckt det än. Ungefär så.. fast inte med de orden.
Jihad är inte bara ett försvars/angreppskrig utan även ett "personligt" krig/självrannsakan mot frestelser och sånt. Det finns likheter mellan koranen och bibeln och eftersom jag är partisk påstår jag att man alltid försöka härma av det bästa (vilket jag anser är bibeln;) )
och det är en intressant punkt. Att "kristna" länder har demokrati och muslmiska diktaturer.. även om "kristet" i det sammanhanget blir lite luddigt

halvtre. nu sover jag sittandes

RSS 2.0