<3



en hemlig kraft

Jag har funderat varför kändisars liv blåses upp så hårt i vissa tidningar, varför man egentligen är så intresserad? Och det bästa, eller värsta, är då det har hänt en skandal. Via tidningarna så gottar sig hela världen åt någons olycka. Det fascinerar människor, det är nästan äckligt.
Är det på grund av att någon annans snedsteg får oss andra att må bättre? Människor har ofta ett behov att jämföra sig, jag har ett sånt behov. Men jag vill inte ha det längre. Det håller inte i längden,
och ofta jämför man, eller åtminstone jag, mina svagheter med andra människors starkheter. Det är inte rättvist någonstans. Istället borde jag jämföra starkhet mot starkhet, och eftersom det är helt omöjligt så är kontentan: Det går inte att jämföra sig med någon. Kanske en självklarhet, kanske inte.

Alltid då man ska förbättra något. Vare sig det är sig själv, en förening eller ett intresse. Så av nio gånger av tio tänker man på det man är värdelös på, för att jobba på det. Och där är det lätt att fastna, allt man måste jobba med. Man gräver sig djupare och djupare och tillslut vet man inte vad som är upp och ner. Vi glömmer vad vi faktiskt är bra på, jantelagen hämmar oss och ger oss ramar i hur vi ska bete oss. Kommer man inte längre om man istället utvecklar det man kanske är bra på? Så följer det "dåliga" med och förbättras samtidigt?
I slutet av dagarna då jag ligger i sängen för att sova brukar jag oftast tänka på vad jag ska göra bättre till morgondagen. Inte så att jag ligger och tänker på hur sämst jag är hela tiden, utan mer på sånt jag kan förbättra. Men nu ska jag istället försöka komma på saker jag gjort bra under dagen!  Det är inte lätt vill jag säga, för om man under 20 års tid lärt sig ett sätt att tänka är det svårt att bryta tankemönstret.
Men man vill ju komma vidare. Utvecklas, bli en bättre människa, jobba med sig själv (etc.etc i all oändlighet)

under träningarna övar man på sånt man är dålig på. På matcher använder man sig av det man är bra på.
Det är dags för lite fler matcher nu...eller hur?

/evelina


att leva ett liv

Jag tycker om att se på fotboll. Inte för att jag kan alla konstens regler, eller vet varenda namn på duktiga fotbollsspelare. Men jag tycker om spänningen, jag tycker att tekniken ibland är vacker och vissa spelstilar ger mig rysningar. Att jag sen inte är medveten exakt vilka lag som som vart intresserad av Arsjavin eller exakt hur många miljoner som skiljer mellan zlatans och ronaldos löner är petitesser. Enligt mig

Fotboll fascinerar, olika människor i lag, representerade ifrån hela världen väljer att rätta sig under regelboken. Även om man kan tycka att italienarna mest gnäller istället för att spela.


Som utomstående, missuppfatta mig rätt, kan man vid första anblicken tro att kristna människor har en massa regler att följa. Påbud att rätta sig efter. Men jag ser det inte riktigt som så, utan snarare som tips från coachen. Paulus skriver själv att allt är tillåtet men allt är inte nyttigt.

Hur skulle en fotbollsmatch se ut om det inte fanns några regler? Om domarna inte fick dela ut gula och röda kort utan istället låta alla hålla på som de ville. Det skulle inte gå att upprätthålla en ordning på en plan utan domare och regler. Har ni spelat innebandy med kyrkan någon gång? Det är få gånger jag har så många blåmärken och fått så många smällar:)


Den sköna bristen med den här halvtaskiga liknelsen är att man aldrig någonsin blir utvisad. Man kan bli tillsagd, omintetgjord, bortgjord och andra diverse mindre trevliga saker av andra eller inför andra människor. Men inte av domaren, som nu blir Gud. aldrig någonsin utvisad. och tro mig, det blir inte regler, ingen lagiskhet. Det handlar inte om att vara religiös, jag ser mig inte som en religiös människa. Det handlar om relationer. Om regler som gör allt så mycket roligare. Bunden av lagar? Skulle inte tro det. T. Laundry hävdade : Soccer is an incredible game. Sometimes it's so incredible, it's unbelievable. Det blir inte längre regler de följer, utan att liv att leva.

Jag vill leva mitt liv, inte bunden av regler. Jag vill leva ett liv i frihet genom att lyssna på de goda tipsen från coachen. Först då lever jag i riktig frihet.


riskera att dö stående eller leva på knä

ett inplastat liv.

Just nu är min lägenhet, bokstavligt talat, inplastat. Man kan inte se väggen, de obefintliga brädorna, för all plast som jag tror ska skydda mot vind och vatten. Dessutom står det en stor container precis utanför min dörr, vars orsak till placering jag funderat en hel del över.  Och tanken slog mig, att vissa lever såna liv. Nu är min lägenhet tillfälligt inplastat, skyddad mot yttre faktorer som väder och annat. Det är inte ett permanent tillstånd, utan snarare en provisorisk behandling.

Det är på ett sätt skönt att leva ett sånt liv, där ingen har någon insyn. Murarna vi bygger upp hindrar människorna runtomkring och att se vårt verkliga jag. Vi gömmer oss bakom olika masker beroende på vem det är vi spelar för. Vi försöker hindra våra liv ifrån att gå sönder, skydda oss själva och dem vi älskar. Men istället förlorar vi.
Vi förlorar chansen att låta andra lära känna oss på djupet, vi förlorar såsmåningom vår tilltro för människan och mänskligheten. Möjligheten till djup och äkthet. Enda orsaken till att vi går genom masken är för att slänga sopor och annat som kan dra fel uppmärksamhet

Min lägenhet kommer fräschas upp, lagom till vårsolen börjar värma ordentligt. Så småningom kommer plasten, ställningarna och till och med containern att flyttas och tas ner. Det kan nog vara bland det svåraste en människa kan göra, att lägga ner maskerna och visa vem man är. Med alla brister, alla tillgångar.
för jag vill vara äkta, inifrån och ut

/evelina

natt-tankar

jag borde verkligen sova, speciellt med tanke på att jag måste kliva upp extra tidigt imorgonbitti. Ett par renoveringsgubbar kommer komma hit klockan sju för att byta ut mina fönster. Och då vill man ju vara någorlunda vaken eftersom jag har sängen i vardagsrummet. TJOHO.. not

dagen har varit rätt speciell.. var rätt slut och trött när jag väl kom hem från skolan, men efter en powernap och mat i magen så kändes allt bättre. Janina kom hit och vi diskuterade nådegåvor och åt kladdkaka i flera timmar. Så nu är vi peppade och illamående;)

Gud Din kärlek är oändlig
Alla får ta del
Hjälp mig med dess värme
Den kraft som gör mig hel

Jag är liten och du är stor
 Varför jag älskar dig?
 Du lyfte mig upp ur fördärvets grop
 Och du sviker aldrig mig

Du vet mitt hjärtas dunkel
Frågorna jag har
Förlåt mig mina synder
 Låt ingen skuld va kvar

Se mitt hjärtas längtan
Att komma närapå Ditt hjärta
 Höra dig tala
Och ana din smärta

Gud ta mig då jag faller
Ta mig då jag hoppar ut
Låt mig landa på din klippa
Låt din nåd bära mig till livets slut

RSS 2.0