31/7

jag var jättesugen på att se "badboys", men dessvärre verkar de vara utlånade, så datorn får bli mitt sällskap såhär på kvällskanten. Jobbar hela helgen så jag lär väl vara ganska trött sen...lägger upp ett par bilder från min nattliga fotostund











30/7 Guds skapelse

Ikväll efter jobbet följde jag med gänget till saiwa för att fota lite under tiden de tog sig ett nattdopp. Tog lite foton, och efter att ha sagt godnatt och hejdå fortsatte jag upp mot bergbacka. Tänkte köra upp till vattentornet för att kika på utsikten därifrån. Funderar på att fara dit någon natt för att vänta på soluppgången och fota den.. Någon som är på?
Hursomhelst, var det helt sanslöst vackert. Efter en stunds övervägande om vad som var rätt och fel lyckades jag krångla mig över gallret så man fick ännu bättre utsikt. Wow
Tanken slog mig, att man har naturen så pass nära, att man ibland glömmer bort att den finns där. Man blir van och tänker inte alls på det sköna i det. Jag insåg också att Gud gjort naturen extremt vacker. Man kan ana, att det finns en väldigt vacker sida hos Gud :)
Jag gillar såna här fotostunder, då man kan filosofera lite, känna storheten i allt, prata med Gud och få till bra fotografier.


det är lycka


16/7

igår var det tisdag och jag var redigt trött i skallen då jag vaknade till liv därvid 04.15 som vanligt. Har en deadline att senast gå upp före tolv då jag delat ut tidningar. Absolut senast. Andra gången jag fick vakna käkade jag lite frukost och muttrade i tankarna om hur irriterande det var att vi hade slut på bröd. På en dag åt lillebror och hans lan-party kompisar upp en hel limpa. Nåväl,  jag hade lovat att göra ett besök i bäsksele hos Taylor och Marta. De hade en grupp koreaner på besök och tyckte jag borde hänga med dem lite. Prova på lite av kulturen så att säga..
Först då jag kom dit hjälpte jag till att slänga in lite ved. en fikapaus som koreanerna lärt sig genast. "fika" är någonting väldigt bra, och få förunnat egentligen.. än så länge vet jag inte några andra som har samma koncept som här. Fika gillar vi!
Nåväl
Eftersom Phil, Anneke och Marta äter i stora huset och eleverna i huset mittemot så svalde jag alla nervösa fjärilar och knackade på. Anneke berättade innan jag gick iväg hur intressant det är att se små likheter mellan svenskar och koreaner i det avseendet att ingen gillar att prata engelska inför andra. Så först var det lite spänt och nervöst där, och jag kände mig verkligen som en apa på zoo =) men efter ett tag släppte det och man kunde prata relativt normalt.
Kathy var en av tjejerna som pratade bäst engelska, hon hade vart i USA också och det hörde väldigt väl på hennes accent. Hon talade väldigt bra =) och översatte med lätthet om det var någonting nån annan inte kunde säga på engelska.. så det var ju jättebra
Vi diskuterade olikheter mellan sverige och korea, och planerade lite inför min vistelse där. De vill gärna träffa mig så det känns väldigt roligt.. att man fått lite nya vänner i en helt annan del av världen.

Då jag senare skulle hem tokregnade det, och jag körde moppe. och de ville inte under några omständigheter låta mig köra hem. Det var emot deras principer, att med vilje låta någon bli blöt, och att inte hjälpa då de kunde. (ytterligare en ganska stor kulturell skillnad). Så mot mina protester hivade de in mopeden i deras minibuss!
Jag höll på skratta ihjäl mig. Allihopa sa ett två tre (tror jag) och så bara.. var den där! helt sinnessjukt:P
vem skulle riskera att smutsa ner sin minibuss, fälla ner alla säten och förstöra taket bara för att en människa inte ska bli blöt.
Jag gillar mina nyfunna vänner :)



idag har det inte hänt så farligt mycket alls. sov länge efter jag delat ut alla tidningar, träffade annakarin och stina en sväng. handlat.. etc.

:)


14/7

har funderat ett tag över att skicka in tre av mina fotografier för att printas ut på taveldukar. Lite personligt, rätt dyrt och vansinnigt svårt att välja ut. Nu när jag skaffat en kamera som skulle klara av kapaciteten man behöver så är det ett väldigt intressant alternativ...Vill ha tre tavlor ovanför soffan i vardagsrummet i lägenheten.. och så har jag tre alternativ, så nu måste ni kommentera. Sen dyker det säkert upp fler alternativ med tiden/fantasin..
och det är dessa tre:








Vad tycks?


just det

det måvara att vissa av er läst det trettio gånger om, men för att understryka det hela kommer jag bo i vilhelmina till den 20 Augusti, plus minus någon dag hit eller dit. (exakt datum för när vi åker ner är inte bestämt alltså)
Så nu vet ni =))

go'natt

nothing else



Igår var det en rätt härlig dag.. låg ute och läste i solen länge, innan jag hann snabbträffa lite luleåvänner som har stuga här. Och sen på kvällen fick jag vara tillsammans med stina och tina. Äta supergoda blåbärsmuffins och snacka av sig. Bra människor de där! Fick en gopresent också.. =)) galning

hursomhelst, jag måste berätta om en jättebra bok jag håller på läsa av Lee Strobel. Han har vart kriminalreporter, jobbat på chicago tribune och har en ganska.. gedigen karriär som undersökande journalist.  En dag kommer hans fru hem och berättar att hon blivit en kristen, och han tror först att han ska smälla av. Men då man märker hennes djupgående förändringar, i självkänslan och attityden bland annat så blir han nyfiken. Stenhård ateist som han var beslöt han sig för att börja göra sina egna efterforskningar om historiens Jesus och trons jesus är densamme. Och huruvida man kan lita på bibeln och inte etc.etc.etc.
Han träffar en rad framstående arkeologer, psykologer, doktorander, akademiker och forskare (med sjuk erfarenhet, studier och annan avancerad duktighet) för att ställa dem mot väggen. Bekräftas texterna om jesus av arkeologin, eller motsägs den? Och finns det trovärdiga bevis utanför bibeln?
Efter många om och men inser Lee Strobel, att det skulle krävas så mycket mer tro att hålla fast vid ateismen än att tro på Jesus. och tänk då på att vi ha en undersökande kriminalreporter här, som är kritiskt till allt, vänder på varje sten han hittar och tar ingenting förgivet bara för att det ser ut att peka åt ett visst håll.
Boken är inspirerande! och icke att förglömma, bokens titel: Fallet Jesus

jag tror faktiskt jag ska läsa lite till innan jag börjar jobba på frasses. Nu är snart en veckas tidningsjobb avklarat, tjoho!  

en härlig födelsedag!

lite snabb uppdatering ifrån stockholm. Idag har vi vandrat lite på stan, fått helkroppsmassage och fransk manikyr på Gilda, käkat gomat på pizzahut och avslutat det hela med allsång på skansen.
magnus uggla, sandra nielsen, e.m.d & några till. och uggla var ju totalt grym!

nåväl, nu blir det snart lite ihopstädning av våra våskor. imorgonbitti avgår vårt flygplan mot lycksele och lappis!


tack för alla gratulationer, ni förgyllde en bra dag så den blev helt underbart;D

ha det gott

RSS 2.0