hm.,,

det var ju tänkt att jag skulle skriva något speciellt nu.. hrm... har åtminstone fått reda på av hyresvärden att jag är godkänd som hyresgäst så just nu väntar jag bara på att kontraktet ska dimpa ner i brevlådan så är allt klappat och klart!
Imorgon vill jag ha en lika solig dag tack. Är ledig och tänker slappa för fullt. Prommis, fotograferande, mera prommis och kanske någon hemmagjord milkshake. Läsa lite böcker, sola.. n j u t a
dagens stora plus var att jag fick träffa simon och frida en stund. Det kändes riktigt riktigt bra... Var alltför länge sen nu.


men nu måste jag verkligen sova

gonatt världen


hemmagjord snickers

mumsfilibabba:)

1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
Smältes sakta i en kastrull.

8-10 dl krossade flingor
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
Röres ihop i en bunke.

Blanda alltihop, häll ut på en plåt, smält 200g blockchoklad och bre över.
Ställ för att kyla av och voila!
en enkel, snabb snickerskaka

såsom..

Jag har på C's uppmuntran lånat hem en bok från biblioteket "att hitta hem- vuxna adopterade från korea berättar". Ni som känner mig vet hur jag slukat böcker förr i tiden, och visst är det lätt att falla in i gamla vanor. Satt uppe och läste alldeles för länge om olika människors känslor, tankar och bakgrund. Vissa människor träffade precis punkterna man själv upplevt,  tankarna som flugit förbi, skammen, osäkerheten i andra relationer etc.
Andra livshistorier liknar inte min egen ett dugg förutom på den punkten att komma från korea. Ett genomgående drag, som jag delvis känner igen hos mig själv, är just lärdomen man förr eller senare upplever "man är sin egen lyckas smed". Samtidigt är det många som skyller sina problem på att vara adopterad, förlorade relationer, traumat, spruckna minnen, vidriga minnen. 
Poängen är, att jag aldrig tänkt tanken på att det är för att jag är adopterad. Min bortförklaring till mina jobbiga grejer har vart hur jag ser ut. Och eftersom jag kom hit pga det.. så likt, fast ändå inte riktigt.
En kvinna berättade hur svårt hon hade att inleda relationer i vuxen ålder pga senare separationsångest. Det ska väl tilläggas att hon var uppåt åren då hon kom hit och sådär. Och riktigt så är jag väl inte, jag tycker att det är väldigt trevligt att lära känna nya människor... Men samtidigt finns det en gräns mellan bekanta, och riktigt nära vänner. Att korsa en sån gräns är väl ett riktigt eldprov för stackarna:p för jag vet att jag reagerar helt knas ibland.
För när jag tänker efter, är det inte många jag verkligen kan/vill/orkar anförtro mig åt. En psykoterapeut skulle väl hävda att separationsångesten fanns i gränslandet mellan det omedvetna och undermedvetna. Fast jag tror inte det.
det är bara sån jag är
jag gillar inte tanken på att jag mår dåligt någonstans i ett medvetande jag inte är medveten om.



det blev lite mycket filosoferande med tanke på att klockan är lunchtid. Idag ska jag plugga lite koreanska och baka en kaka. Tänkte bjuda min käraste granne på lite te och en god kaka.
Sånt som är bra för kropp och själ ; D

ha en underbart bra onsdag


Grattis grattis

idag fyller min älsklingsbror år. jag kallar alla mina bröder för älsklingsbröder, så häng inte upp er:) Oturligt nog kommer jag inte kunna fira han i helgen, men får skicka presenten med mor och far och fara dit någon annan kväll  till veckan då jag är ledig. Här är människan som lever ett paradoxalt liv. Jobb helger och kvällar och ledig vardagarna.. men jag klagar inte^^
Om man vore rik så skulle jag köpa världens finaste present till honom, men nu är jag inte såjätterik. Så det blir inte världens finaste present, men nånting välbehövligt åtminstone. Får försöka tänka att det är tanken som räknas.

Efter jobbet fixade jag in bekräftelsen av intagningen. Det suger lite i min mage, det är på riktigt! Ibland är det mycket snack och lite verkstad.. men nu börjar jag försöka skärpa mig åtminstone.

kikar lite på tavlor.. gillar enkla saker som samma blomma, tre olika tavlor, tre olika vinklar. Ljus bakgrund och sepia färgad blomma tex.. Lite sugen på snygga panoramatavlor över kända städer också.. sydney, och brooklyn brigde..london tower, night in manhattan ..
hur ska man någonsin kunna välja?
Känner mig riktigt på G och letar snyggt möbeltyg så jag kan klä om mormors fåtölj. Den är väldigt skön och jag gillar designen. Men just det orangerutiga faller mig inte riktigt i smaken.
Just nu är jag full av inspiration :D

Fick ett nytt brev idag från Hae young där hon beskriver lite närmre motivet på målningen jag fick. Blommorna är kamelior, och den blomstrar under den kallaste delen av vintern. Hon menade att fastän saker och ting kan vara tuffa, så kommer man igenom ändå. Precis som blomman:)

men nu ska jag snart ta och kvälla. lunch och kvalitétstid med puman imorgon innan jobbet kallar.

höres

antagningsbesked!!!

"Vi har glädjen att meddela att du blivit antagen..."


TJOHO :D nu kan jag även skriva på lägenhetskontraktet och allting.
det rör på sig gott folk =D


tjoflöjt!

crash and burn

jag vet inte vad som är fel på mig. Där kring sex sju tiden blir jag så slö och trött att jag alltid somnar en timme eller så. Fryser gör jag också, trots jag virar in mig i en filt. Men sen är det precis som att febersjukan går över, och jag är ute och går i friska luften och mår lite bättre. Piggare, och det är ju nu jag egentligen borde sova. Får försöka och se om det funkar den här gången..

imorgon hade jag tänkt dona lite grann i rummet, baka någon god kaka och göra lite ärenden på samhället. Idag fixade jag en present till min storebror, men jag ska fixa en till och en till mamma. Maj månad är födelsedagarnas månad tydligen..nåväl

försöker nöta koreanska vokaler och konsonanter. det är en helt annan värld.. man skriver inte bokstäver som.. b o k s t a v. utan.."syllables" som blir ihopsättandet av en konsonant och en vokal. så..istället för
d-a-t-o-r blir det
da-tor
så jag försöker läsa, komma ihåg hur man uttalar varje krumelur, men jag fattar fortfarande ingenting vad jag läser^^
ett o betyder att vokalljudet kommer först, men det betyder även nånting mer, som jag blandade ihop med något annat. jag minns inte varken det ena eller det andra nu heller så.. men jag har ju över ett år på mig att nöta, så det är väl bara att nöta.

rubrik

Idag har jag i alla fall fått min koreanska språkkurs. ohmy.
Hur i all världen ska jag lyckas lära mig det? Men nu förstår jag lite lite på ett ungefär hur alfabetet det är uppbyggt åtminstone. Kan läsa lite konsonanter och vokaler, men jag fattar ju inte vad det blir då jag sätter ihop dem :p
Sen om uttalet är det rätta är ju en annan femma. Även om jag har ljudskrift måste jag tänka engelskt, eftersom det är mellan engelska-koreanska.
shit pommes
kanske har jag tagit mig vatten över huvudet. men visst är det väl värt ett försök åtminstone. Får lyssna igenom cd skivorna ordentligt också. Blev en snabbtitt i böckerna bara.

hittade ett recept idag som lät jättegott. Rabarber och jordgubbspaj med marängtäcke ovanpå. Får lov att testa det i helgen eller sådär... lite trött är jag allt nu

ha det gott

trötter

jag var så vansinnigt trött ikväll, somnade på soffan en timme eller så. Och nu känner jag hur jag börjar piggna till.. inte så bra med tanke på att jag funderade på att gå och lägga mig för kvällen egentligen.

Idag då jag och annakarin kommit hem från grönfjäll så väntade ett paket på mig. Faktiskt två men det enda var totalt oviktigt jämfört med det andra. Det viktiga var i alla fall att min post från korea hade kommit! De hade mailat och sagt att det var på väg, men jag visste inte riktigt vad för målningar jag hade förväntat mig. Men oj vad förvånad jag blev! Jag fick en broschyr om gallerian där min biologiska mamman ställde ut sina alster, och så fick jag en originalteckning (A4) och massa mindre som var som vykort.
De var jättejättefina. Jag önskar att jag hade fått den konstnärliga genen :)
De var så fina att jag ska köpa jättesnygga ramar och rama in dem och sätta upp på väggen sen då jag flyttat in i lägenheten. Sen fick jag ett långt brev också... Det är närapå att jag får tårar i ögonen. Hon skrev att hon grät då hon läste mitt senaste brev, och hur mycket hon gärna ville hjälpa mig med mitt första egna hem. Hon skriver massa snälla saker och vill verkligen veta hur jag är som person. Men det är också svårt att förklara... pratade med mamma och pappa idag (mina svenska föräldrar alltså) om hur länge som var lämpligt att stanna där första gången. Men minst en månad..kanske till och med två. Det är mycket att ta igen...
Jag är glad över att de var så förstående, de ville ju jättegärna följa med om de hade rad. Men jag förklarade att det var nog bäst att jag åkte själv först.. och fick klara mig själv. Sen om de kommer en vecka eller så på slutet gör ju ingenting. Men att göra det här själv, är någonting jag måste göra.. 
Nåväl, min koreanska mamma skrev att hon gärna ville bidra ekonomiskt.
 Jag tycker det är så svårt det där.. för jag vill ju helst inte ta emot nånting alls.. det känns ju jättedumt och jag är övertygad om att dom behöver pengarna bättre än mig.
Men samtidigt vill jag inte förödmjuka dem och göra dem ledsna genom att INTE ta emot. Men jag har försökt komma fram till en deal. Hon ville betala hälften av alla omkostnader vilket skulle bli mycket mera än den tidigare erbjudna flygbiljetten.
Men jag förklarade att staten skulle betala min lägenhet (vilket den gör genom CSN egentligen) och att de hellre fick lägga en liten slant på flygbiljetten istället. I och för sig har jag skjutit upp problemet lite, men samtidigt inte kanske gjort dem alldeles för ledsna. För jag vet hur ledsen mormor var då man vägrade ta emot nånting.. så mm..

det tål att tänkas på

"the opposite of success is not failure but abandonment. Success is always behind failure"
Hon är så smart :)

RSS 2.0