recept
100 g mörk(ljus) blockchoklad
100 g margarin
2 ägg
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
garnering
75 g (100 g) ljus blockchoklad
1- 2 msk vispgrädde
ev. vispgrädde att ha bredvid kakan
(Ett paket vit blockchoklad)
Smörj en form, ca 22 cm i diameter, (bäst blir det med löstagbar botten). Bryt chokladen i mindre bitar, blanda med smöret i ett vattenbad. Vispa ägg och socker jätte poröst. Vänd ner mjölet omväxlande med chokladen. Häll smeten i formen och grädde i nedre delen, 200grader, i ca 15 minuter. (225 grader i varmluftsugn). Tårtan ska bli lite smetig i mitten. Riv blockchokladen till garneringen, blanda med grädden i ett vattenbad och bred över tårtan.
(Smält även den vita blockchokladen i ett vattenbad eller i ugn och ringla/bred den över kakan)
låt svalna och servera sedan.