recept

receptet på den franska chokladtårtan.

100 g mörk(ljus) blockchoklad

100 g margarin

2 ägg

2 dl socker

1 ¾ dl vetemjöl


garnering

75 g (100 g) ljus blockchoklad

1- 2 msk vispgrädde

ev. vispgrädde att ha bredvid kakan

(Ett paket vit blockchoklad)


Smörj en form, ca 22 cm i diameter, (bäst blir det med löstagbar botten). Bryt chokladen i mindre bitar, blanda med smöret i ett vattenbad. Vispa ägg och socker jätte poröst. Vänd ner mjölet omväxlande med chokladen. Häll smeten i formen och grädde i nedre delen, 200grader, i ca 15 minuter. (225 grader i varmluftsugn). Tårtan ska bli lite smetig i mitten. Riv blockchokladen till garneringen, blanda med grädden i ett vattenbad och bred över tårtan.

(Smält även den vita blockchokladen i ett vattenbad eller i ugn och ringla/bred den över kakan)
låt svalna och servera sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0